2 Comments

 1. Arto Kunnola says:

  19.2.2016 at 21:12

  Hyvä ja asianmukainen nosto perheyritysten hallituksista. Kiitos!

  ”… hallitukseen halutaan neuvonantaja ja haastaja, ei myötäilijää. Olennaista on ulkopuolisen jäsenen mukanaan tuomat näkemykset ja uusi ajattelutapa, henkilön kyky strategiseen suunnitteluun sekä ennen kaikkea kyky toimia johdon asiantuntija-apuna ja sparraajana.” – hyvin kiteytetty!

  Hallituksella on hyvin iso rooli yrityksen menestymisessä. Valitettavan monessa perheyrityksessä hallituksessa ei ole omistajien ulkopuolelta, ilman siteitä olevia jäseniä.

  Usein hallitus on myös toimimaton ja omistaja/toimitusjohtaja ilman hyvää työkalua nopeasti muuttuvassa markkinakentässä. Jokaisella hallituksen jäsenellä pitäisi olla oikeasti arvokasta annettavaa yritykselle. Yksi malli on käyttää Advisory Board -mallia hallituksen ja toimitusjohtajan tukena.

  Toimiva, sitoutunut ja toimitusjohtajaa sparraava hallitus kasvattaa yrityksen arvoa. Olen havainnut että mielenkiinto hallituksiin ja niiden toimintaan on hieman kasvussa, kiitos hallitustyöstä keskusteleville! 🙂

  • Eve Pakkanen says:

   1.3.2016 at 15:41

   Hyviä huomioita täällä kommentissa!

   Toimiva, sitoutunut ja menestykseen tähtäävä strateginen hallitus asettaa itselleen myös tavoitteita.

   Ulkopuolisen hallitusjäsenen tullessa mukaan perheyrityksen hallitustyöskentelyyn saattaa käydä myös niin, että hallitustyöskentelyn tavoitteista ei keskustella tarpeeksi.

   Hallituspaikan ei tarvitse olla ainoastaan ”tunnetun luottohenkilön” sitoumus (tai luottamustehtävä) loppuelämäksi, vaan se voidaan sopia myös tietyksi määräajaksi, jonka aikana pyritään saavuttamaan tietyt hallituksessa yhdessä sovitut tavoiteet (vaikkapa kasvu, kansainvälistyminen, jne).

   Hallituksessa on kyettävä arvioimaan, miten hallitustyöskentelylle ennakkoon asetetuissa tavoitteissa on onnistuttu ja samanaikaisesti kyettävä uudistumaan tarpeen vaatiessa; onko liiketoiminta menossa oikeaan suuntaan ja tukeeko nykyinen hallituksen kokoonpano ja osaaminen tätä kehitystä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *